PREPOVEDI IN OMEJITVE

- Zaradi ugotovitve ugroženosti ribje vrste; Linj, navaden koreselj ter jez-a, je UO RD sprejela sklep, da se te vrste rib popolnoma zaščitijo in se jih do nadalnjega ne sme loviti.- S 1.1.2013 je pričel veljati režim "ujemi in spusti" zato je v vseh vodah RD Ljutomer uplen KRAPA nad 5 kg in AMURJA nad 7 kg STROGO PREPOVEDAN!!

 

LOV RIB PLENILK:

- S 1.1.2009 je v naši RD stopil v veljavo predpis, da se rib plenilk (som, smuč, ščuka..) ne sme loviti z več kot eno ribolovno  palico. Pomeni, da se ne sme hkrati izvajati napr. beličarjenje (ena palica) + nastavljena vaba za  ribo plenilko (druga palica). Če se lovi riba plenilka, mora biti strogo uporabljena le ena palica in drugih kominacij ni dovoljeno izvajati.

 

OSTALE PREPOVEDI:

 

- Prepovedano je prenašati in shranjevati žive ribe v raznih plastičnih embalažah, posodah - vedrih itd.

- Prepovedano je pozimi loviti "pod ledom". Pomeni, da je prepovedano razbijati led in s tem vznemirjati ribe oz. na tak način izvajati ribolov.

- Ribolov je dovoljen le iz obale. Prepovedan je ribolov in hranjenje rib s čolni na daljinsko upravljanje. Izjema je jerezo Gajševci, kjer se s čolnom (navadnim) lahko hrani, sondira ter v hujših hujših primerih (zapeta riba) iz čolna tudi izvleče ribo. To velja le za sistem UJEMI IN SPUSTI. S čolni (tudi na daljinsko upravljanje) je še naprej dovoljeno le zaradi specifikacije obvodnega in podvodnega terena v jami Golnik ter v gramoznici Babinci. Vendar tudi tu le na način ujemi in spusti.

Na vrh strani