JAMA GOLNIK

Jama Golnik spada v okvir "Gezovih jam" v vasi Mota in se nahaja neposredno v bližini doma Ribiške družine Ljutomer ter gostilne "Trnek".

 

Jama je v velikosti 5 ha in je bila v letu 2013 preurejena za ribolov na način Ujemi & Spusti in hkrati za "standarden ribolov". Jama Golnik je nastala z izkopavanjem gramoza pred več kot 30 leti, zato je voda še sedaj čista ter biserno modre barve. Povprečna globina se giblje med 3 in 5 metri.

V njej so naseljeni predvsem krapi, kapitalni amuri ter ribe plenilke - smuč in ščuka.

 

Okolica jame golnik je izredno lepo urejena in je čudovita za kampiranje oz. piknike. Za ta namen smo v letu 2017 tudi postavili čudovito brunarico, katera je namenjena tako ribičem, kot vsem ostalim, ki to jamo uporabljajo. Ribolov je zaradi bogatstva ribjega živeža (predvsem krapov) enostavno fantastičen. Primerno je za ribče z družinami kakor tudi za hitre enkratne ribolove.

 

Ribolov na način Ujemi in Spusti ( C & R ) je dovoljen le na označenih mestih - s postavljenimi tablami. V tej jami, gramoznici je uporaba čolnov (na daljinsko upravljanje ali navadnih) in ostalih pripomočkov za lov ali hranjenje rib, DOVOLJENA !!!

 

V primeru nakupa običajne ribolovne dovolilnice je dovoljen uplen ribjega drobiža do 3 kg ali 1kos ribe plenilke ( po pravilih RZS in RD Ljutomer ) ali 1 kos krapa do teže 5 kg. Ribolovno dovolilnico je potrebno pridobiti pred pričetkom ribolova.

 

S 1.5.2017 SE SPREMENI REŽIM NA TEJ GRAMOZNICI:

Za člane RD je gramoznica ponovno odprta za ribolov, brez doplačila.

 

 

 


       


     


JAMA GOLNIK, PRIJEM KRAPOV

Na vrh strani